Träna din rörlighet med våra nya filmer

Nu kan du träna upp rörligheten i olika delar av kroppen med hjälp av våra nya filmer. I filmerna visar våra fysioterapeuter olika övningar som du kan göra själv hemma.

En kort film för patienter med multipel skleros eller Parkinsons sjukdom om varför man bör göra rörlighetsövningar.

Varför ska man göra rörlighetsövningar?

I den här filmen berättar vår fysioterapeut Sara varför det är bra att göra rörlighetsövningar och vad man bör tänka på.

Det är Sara Karlsson och Marie Kierkegaard, båda fysioterapeuter vid Centrum för neurologi inom Akademiskt specialistcentrum, som medverkar i filmerna.

— Många som lever med multipel skleros eller Parkinsons sjukdom upplever att kroppen blir mer och mer orörlig och stel med åren. Det kan delvis bero på symptom eller konsekvenser av sjukdomen, men även vara en naturlig del i kroppens åldrande, berättar Sara Karlsson.

Därför har vi tagit fram filmer med enkla övningar för att träna upp eller bibehålla rörligheten i olika delar av kroppen. Filmerna ligger här på Centrum för neurologis webbplats så att du ska kunna titta på dem när det passar dig själv att träna.

Har du frågor kring övningarna är du som är patient hos Centrum för neurologi välkommen att vända dig till någon av våra fysioterapeuter.

Här hittar du filmerna

Filmerna ligger här på webbplatsen under rubrikerna:

  • För dig som har MS / Rörelseövningar / Rörlighet
  • För dig som har Parkinson / Rörelseövningar/ Rörlighet

Länkarna öppnas i det här fönstret.

Publicerad 2024-01-30