För dig med Parkinsons sjukdom

Vi är en specialistmottagning för dig som har multipel skleros (MS) eller Parkinsons sjukdom. Till oss kommer du via remiss från neurolog.

Fortfarande gäller munskydd vid besök

Sedan 1 april 2022 klassas inte längre covid-19 som en samhällsfarlig sjukdom. Men du behöver ändå bära munskydd när du kommer till oss. Anledningen är att hos oss finns många sköra patienter, som kan vara extra känsliga för infektioner. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Unga under 16 år undantas.

Information med anledning av covid-19

I januari 2021 uppdaterade vi informationen med anledning av covid-19 för dig som är patient hos oss. 

Tillsammans med dig arbetar vi för att du ska få så bra livskvalitet som möjligt. Hos oss får du behandling och uppföljning i öppenvård.

För att kunna erbjuda dig bästa möjliga vård har vi ett tätt samarbete med neurologmottagningarna vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna.

Hos oss integreras vården med forskning, utveckling, utbildning och innovation. Både vad gäller nya behandlingssätt och ny teknik.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss via våra e-tjänster hos 1177 Vårdguiden. Du kan också dygnet runt lämna återbud, ladda sjukresekort eller förnya recept via vår röstbrevlåda. Telefon 08-123 673 00. 

Utökad telefonservice

Vi har utökat vår tillgänglighet för dig med Parkinsons sjukdom och öppnat en telefonsvarare. Där kan du lämna meddelande om du vill ha kontakt med sjuksköterska, så ringer vi tillbaka så snart vi har möjlighet.

Telefonnummer:
08-123 673 00, knappval 3

Vill du delta i forskning?

Du som är patient hos oss kan vara med och hjälpa till att ta fram ny kunskap om din sjukdom. Fråga oss om våra forskningsprojekt om du vill vara med och utveckla vården tillsammans med oss.

E-tjänster

Vi erbjuder flera elektroniska tjänster för dig som är patient hos oss. Dels via 1177 Vårdguiden, dels Patientens Egen Registrering hos Svenska neuroregister.

Vad händer när hjärnan inte orkar?

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har tagit fram informationsmaterial om hjärntrötthet och hur du kan hantera den i vardagen. Du kan ladda ner materialet från deras webbplats.