För dig med multipel skleros (MS)

Vi är en specialistmottagning för dig som har multipel skleros (MS) eller Parkinsons sjukdom. Till oss kommer du via remiss från neurolog.

Fortfarande gäller munskydd vid besök

Sedan 1 april 2022 klassas inte längre covid-19 som en samhällsfarlig sjukdom. Men du behöver ändå bära munskydd när du kommer till oss. Anledningen är att hos oss finns många sköra patienter, som kan vara extra känsliga för infektioner. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Unga under 16 år undantas.

Tillsammans med dig arbetar vi för att du ska få så bra livskvalitet som möjligt. Hos oss får du behandling och uppföljning i öppenvård.

För att kunna erbjuda dig bästa möjliga vård har vi ett tätt samarbete med neurologmottagningarna vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna.

Hos oss integreras vården med forskning, utveckling, utbildning och innovation. Både vad gäller nya behandlingssätt och ny teknik.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss via våra e-tjänster hos 1177 Vårdguiden. Du kan också dygnet runt lämna återbud, ladda sjukresekort eller förnya recept via vår röstbrevlåda. Telefon 08-123 673 00.

Vaccination mot covid-19 med femte dos för dig med MS

Du som får behandling för multipel skleros hos Centrum för neurologi, och som tidigare blivit prioriterad för en fjärde dos vaccin mot covid-19, kommer under hösten 2022 att få erbjudande om en femte dos.

Forskning och utbildning

Förutom att bedriva specialiserad öppenvård för patienter har vi i uppdrag att bedriva utbildning och forskning. Den akademiska delen av uppdraget är ett samarbetsprojekt mellan Region Stockholm och Karolinska Institutet.

E-tjänster

Vi erbjuder flera elektroniska tjänster för dig som är patient hos oss. Dels via 1177 Vårdguiden, dels Patientens Egen Registrering hos Svenska neuroregister.

Vad händer när hjärnan inte orkar?

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har tagit fram informationsmaterial om hjärntrötthet och hur du kan hantera den i vardagen. Du kan ladda ner materialet från deras webbplats.