För dig som patient

Vi är en specialistmottagning för dig som har multipel skleros (MS) eller Parkinsons sjukdom. Till oss kommer du via remiss från neurolog.

Munskydd vid besök

Alla patienter och medföljande ska bära munskydd under hela besöket hos oss. Det är bra att bära munskyddet redan när du kommer. Om du inte har något munskydd får du ett av oss. Barn under 16 år undantas.

Endast patienter - inga andra besökare

Folkhälsomyndigheten har angett att det fortfarande finns risk för spridning av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19.

Därför får bara du som har en tid bokad för vård och behandling komma till oss just nu. Endast om vården inte kan klaras mellan patient och vårdpersonal får en närstående vara med. 

Tack för din förståelse. 

Information med anledning av covid-19

I januari 2021 uppdaterade vi informationen med anledning av covid-19 för dig som är patient hos oss. 

Tillsammans med dig arbetar vi för att du ska få så bra livskvalitet som möjligt. Hos oss får du behandling och uppföljning i öppenvård.

För att kunna erbjuda dig bästa möjliga vård har vi ett tätt samarbete med neurologmottagningarna vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna.

Hos oss integreras vården med forskning, utveckling, utbildning och innovation. Både vad gäller nya behandlingssätt och ny teknik.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss via våra e-tjänster hos 1177 Vårdguiden. Du kan också dygnet runt lämna återbud, ladda sjukresekort eller förnya recept via vår röstbrevlåda. Telefon 08-123 673 00. 

Coronaviruset

Har du inga infektionstecken ska du fortsätta ta dina läkemedel för din kroniska sjukdom som vanligt.

Vill du delta i forskning?

Du som är patient hos oss kan vara med och hjälpa till att ta fram ny kunskap om din sjukdom. Fråga oss om våra forskningsprojekt om du vill vara med och utveckla vården tillsammans med oss.

E-tjänster

Vi erbjuder flera elektroniska tjänster för dig som är patient hos oss. Dels via 1177 Vårdguiden, dels Patientens Egen Registrering hos Svenska neuroregister.

Vad händer när hjärnan inte orkar?

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har tagit fram informationsmaterial om hjärntrötthet och hur du kan hantera den i vardagen. Du kan ladda ner materialet från deras webbplats.